اتوپیا مارکتینگ
اتوپیا مارکتینگ

طراحی گرافیک امروزه اهمیت بیشتری از قبل دارد. با رشد اینترنت و فضای مجازی دیگر حضور آنلاین نه یک امکان بلکه یک ضرورت است.
واژه طراحی گرافیک برای بسیاری از افراد یک رشته یا شغل جذاب پر از خلاقیت و رنگ را تداعی می کند. البته این تعریف و تداعی چیزی دور از انتظار و واقعیت این رشته نیست. اما اگر بخواهیم به طور دقیق تر نگاه کنیم می توانیم بگوییم که، طراحی گرافیک هنر ایجاد محتوای تصویری برای ایجاد ارتباط با مخاطب است.

برخی از شاخه های طراحی گرافیک

هویت بصری

یکی از شاخه‌های طراحی گرافیک می‌باشد که در موضوع برند سازی و برندینگ، توجه به مسائل هویت بصری و نیاز به یک فرد متخصص در این زمینه گرافیکی بسیار است.

رابط کاربری

رابط کاربری یا UI یک علم تقریبا نو ظهوری در ایران است. رشته رابط کاربری همیشه در کنار رشته تجربه کاربری یا UX قرار می‌گیرد، در حالی که این دو مبحث کاملا جدا هستند.

موشن گرافیک

وکتورهای تصاویر انیمیشنی بر اساس سناریوی خاص، متحرک سازی می‌شوند و سپس صداگذاری توسط گوینده روی موشن گرافیک انجام می‌شود تا مفاهیم به صورت کامل منتقل شود.

تولید محتوای تصویری

تولید محتوای تصویری به صورت بنرهای ثابت و بنرهای متحرک موشن گرافیک در فضای مجازی به لحاظ قدرت انتقال مفاهیم بسیار مورد توجه هستند. استفاده از بنر تبلیغاتی در اینترنت از سال 1387 شروع شده و همچنان رو به توسعه است. از دید بازاریابی نیز تولید محتوای تصویری تاثیر بیشتری نسبت به تولید محتوای متنی دارد.

با ما در تماس باشید

نیاز به مشاوره دارید؟ با ما در ارتباط باشید تا همکاران ما پاسخگوی سوالات شما باشند
ما در تیم طراحی و تبلیغات اتوپیا آماده شنیدن پرسش‌ها و پیام‌های شما هستیم.

بیشتر افراد وقتی کلمه طراحی گرافیک را می‌شنوند ذهنشان به سمت وب‌سایت‌های زیبا  و تبلیغات رنگا‌رنگ می‌رود؛ اما جالب است بدانید که دنیای بزرگ گرافیک به این موارد محدود نمی‌شود. این دو مثالی که گفتیم، فقط قسمتی از دنیای گرافیک را در بر می‌گیرند. به‌طورکلی، تمام صفحه‌آرایی‌های که در کتاب‌ها و مجلات مشاهده می‌کنیم یا لگوها و پوسترها همگی در دسته‌بندی گرافیک و دنیای طراحی گرافیک قرار می‌گیرند. به نظر شما یک طراح گرافیک برای خلق آثار منحصربه‌فرد، باید چه‌کارهای انجام دهد؟

دنیای طراحی گرافیک

شاید با خواندن قسمت قبل کمی سردرگم شده باشید و سؤالاتی مانند طراحی گرافیک چیست و آیا تعریف دقیقی درمورد این حوزه هنری وجود دارد؟  ذهن شما را به خود درگیر کند. اگر به دنیای گرافیک علاقه دارید یا رنگ‌ها را برای شما پر از مفهوم و معانی مختلف هستند، حتماً در ادامه با ما همراه شوید؛ زیرا می‌خواهیم شما را با طراحی گرافیک و کاربرد‌های آن آشنا کنیم و درمورد اینکه دیزاین چیست بیشتر حرف بزنیم. همچنین، مهارت‌های یک طراح گرافیک و نحوه رسیدن به این شغل را با شما هم به اشتراک بگذاریم.

برای رسیدن به جواب سؤال طراحی گرافیک چیست؟ تنها خواندن این مقاله همه جوانب مختلف این حوزه هنری را برای شما آشکار نمی‌کند؛ زیرا گرافیک یک مبحث خیلی گسترده است ولی می‌توانید یک دیدگاه کلی از آن به دست آورید. یعنی با قسمت کوچکی از دنیای بزرگ گرافیک آشنا شوید. رسیدن به نتایج و بررسی‌های بیشتر درمورد این موضوع، نیاز به مطالعه، تمرین و تحقیق در این زمینه دارد. شما باید اول یک تعریف خوب و مناسب از گرافیک داشته باشید.

این واژه در اصل برگرفته از کلمه یونانی به نام گرافیکوس است. این کلمه یونانی، معنی نمایشی از محتوای بصری بر روی یک  سطح  را به ما می‌رساند. این سطح در واقع می‌تواند هر چیزی نظیر کاغذ، دیوار، صفحه‌نمایش کامپیوتر یا حتی سنگ و دیواره غار که انسان‌های نخستین روی آن نقاشی و طراحی می‌کردند باشد؛ بنابراین می‌توان نقاشی انسان‌های نخستین  روی دیوار غار  را اولین  نمونه طراحی گرافیک در نظر گرفت.

در آن زمان، مردم به‌وسیله نماد و خطوط مختلف در صدد انتقال پیام و یا روایت یک داستان بودند. امروزه هم برای رسیدن به چنین هدفی از طراحی گرافیک استفاده می‌کنند. پس از اینکه کاغذ اختراع شد، فرایند نوشتار و رسم شکل‌های مختلف آسان‌تر صورت گرفت. همین موضوع باعث افزایش‌یافتن طرح‌های گرافیکی شد. ورود هر فناوری به زندگی هر بشر، مستقیماً تأثیر به سزایی روز هنر و گرافیک داشت؛ مثلاً 1450 سال بعد از میلاد مسیح که ماشین تایپ محرک را اختراع کردند، روند نوشتار با سهولت بیشتری ادامه یافت.

شاید هم ریشه تایپوگرافی امروزی مربوط به همان دوران است. تعریف تخصصی‌تری هم درمورد معنی گرافیک وجود دارد که مؤسسه هنری گرافیکی در آمریکا  آن را بیان نمود. بر اساس این تعریف گرافیک فرایندی خلاقانه است که از ترکیب‌شدن تکنولوژی و هنر  به دست می‌آید. در همین راستا، طراح گرافیک به‌وسیله ابزارهای  مختلف بین ایده‌های متنوع ارتباط برقرار می‌کند و پیامی را به مخاطبان انتقال می‌دهد. ابزارهای اصلی طراح برای ارسال این پیام، تصاویر و تایپوگرافی است.

ابزارهای مورد نیاز برای طراحی گرافیک

طراحی گرافیک

همان‌طور که در قسمت قبلی هم به این موضوع اشاره کردیم، تصاویر و تایپوگرافی از ابزارهای اصلی طراحی گرافیک محسوب می‌شود. البته یک ابزار دیگر هم در این حوزه مورداستفاده قرار می‌گیرد که در ادامه این مقاله به طور مختصر این ابزارها را معرفی می‌کنیم.

تصاویر

تصاویر یا به‌طورکلی مجموعه‌ای از هنرهای بصری به روش عکاسی یا تصویربرداری در کارهای گرافیکی استفاده می‌شود، در دسته ابزارهای اصلی کارهای گرافیکی قرار می‌گیرند. این ابزار، قسمت زیادی از فرایند طراحی گرافیکی را به خود اختصاص می‌دهد و اهمیت زیادی دارد.

تایپوگرافی

طراح گرافیک برای اضافه نمودن جذابیت به طرح یا منتقل‌کردن یک پیام مستقل به مخاطب از ابزار تایپوگرافی کمک می‌گیرد. این ابزار تا حدود زیادی به فرایند تنظیم و ترتیب‌بندی و طراحی حروف توجه دارد. پس تایپوگرافی هم از جایگاه و اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

صفحه آرایی

یکی از کارهایی که طراحی گرافیک باید در آن مهارت زیادی داشته باشد، صفحه‌آرایی است. صفحه‌آرایی یعنی تنظیم‌کردن  عناصر و المان‌های مختلف در صفحه‌ای که باید منتشر یا چاپ شود.  اهمیت این کار هم به‌اندازه دو مورد قبل است و باید به طور ویژه به آن توجه کنید.

طراحی گرافیک چه اهمیتی دارد؟

پس از اختراع کامپیوتر و ورود آن به زندگی بشر، تقریباً بیشتر حوزه‌ها تغییر کردند و دنیای طراحی گرافیک هم از این قاعده مستثنی نبود. امروز  آغاز عطر طراحی گرافیک را همسو و موازی  با تولد کامپیوتر  می‌دانند. هرچقدر دنیای فناوری و تکنولوژی پیشرفته‌تر شد، دقت و ظرافت در کارهای گرافیکی بالا‌تر رفت. با افزایش‌یافتن دسترسی مردم جامعه به این فناوری‌های این‌چنینی، زمینه آشنایی آنها با دنیای طراحی گرافیک بیشتر از قبل میسر شد و علاقه‌مندان زیادی پیدا کرد.

گرافیک به‌خاطر تحریک احساسات افراد مختلف و منتقل‌کردن پیام‌های متنوع به روش خلاقانه، یکی از بخش‌های مهم و جدانشدنی صنعت تبلیغات و بازاریابی به‌حساب می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌آید. کاربرد‌های  گرافیکی خیلی متنوع است. تعدادی از این کاربردها را در این بخش به شما معرفی می‌کنیم.

  • لوگو
  • طراحی پوستر و اعلامیه
  • صفحه‌آرایی مجله و کتاب
  • رابط کاربری نرم‌افزارها
  • نشانه‌ها و علائم
  • اینفوگرافیک‌ها
  • وب‌سایت‌ها
  • اپلیکیشن‌های موبایل و کامپیوتر
  • جلد کتاب و مجلات
  • طراحی کارت ویزیت
  • بسته‌بندی محصولات
  • برچسب محصولات
  • ست‌های اداری

اهمیت طراحی گرافیک تنها به موارد فوق خلاصه نمی‌شود. تصور دنیای بدون تنوع و خلاقیت واقعاً سخت است. گرافیک با اضافه نمودن عناصری مثل خط، رنگ، شکل و از همه مهم‌تر خلاقیت به زندگی سبب جذاب‌تر شدن معنی زندگی می‌شود. چند لحظه فکر کنید که در یک‌دنیای بدون طرح و رنگ و تصاویر زندانی شده‌اید، تصور چنین دنیایی واقعاً سخت و تحمل‌ناپذیر است.

وب‌سایت‌های اینترنتی، کتاب‌های درسی، شهرها و مجلات  که روزانه بیشترین ساعت خود را در آن مشغول به فعالیت هستیم همگی با طراحی گرافیک زیبا‌تر به نظر می‌رسند. لوگوی شرکت‌های مختلف یا مطالعه یک پوستر تئاتر که تازه به شهر آمده است و همچنین، بسته‌بندی کالاهای مختلف بدون استفاده از عنصر گرافیکی و فضای هنری اصلاً چشم‌نواز نیست.

 حتماً تابه‌حال متوجه شده‌اید که طراحی گرافیک جز جدایی‌ناپذیر دنیای ما و شما است. ازاین‌رو، بسیاری از افراد قصد دارند وارد رشته گرافیک شوند و در آن فعالیت کنند. اگر شما هم به این کار علاقه دارید،  قسمت بعد له طور ویژه برای شما نوشته شده است. به نظر شما، مهارت کاربردی برای موفقیت در صنعت طراحی گرافیک چیست؟

چه مهارت‌هایی برای یادگیری طراحی گرافیک لازم است؟

 شما برای اینکه بتوانید گرافیک را به‌خوبی یاد بگیرید، باید از قبل مهارت‌های را آموخته باشید. شما با  داشتن این مهارت‌ها، احتمال موفقیت خود را بالا می‌برید. برخی از مهارت‌ها که برای یادگیری اصول طراحی گرافیک و موفقیت در این رشته لازم دارید، عبارت‌اند از:

تسلط کامل بر روی نرم‌افزارهای Adobe

نرم‌افزارهای این شرکت برای طراحی گرافیک کاربرد زیادی دارند و آشنایی با آنها ضروری است. برای یادگیری  این نرم‌افزارها باید در دوره‌های تخصصی شرکت نمایید. در صورتی که به زبان انگلیسی مسلط هستید و با اصول اولیه کامپیوتر به‌خوبی آشنایی دارید، به‌صورت خود خوان می‌توانید این نرم‌افزارها را یاد بگیرید. این ابزار شامل موارد زیر می‌شوند:

  • Photoshop: برای به‌وجودآوردن تصاویر و هنری بصری که جذاب و خلاقانه باشد.
  • Illustrator: برای اینکه تصاویر یا تایپوگرافی به‌وسیله اشکال و خطوط خلق کنید.
  • Aftereffects: ویرایش‌کردن تصاویر در یک محیط حرفه‌ای تا بتوانید به‌صورت عمیق و دقیق طراحی نمایید.
  • Premier: این ابزار می‌تواند تصاویر را به حرکت در بیاورد و به شکل انیمیشن نمایش دهد.
  • Audition : به کمک این ابزار می‌توانید به تصاویر طراحی شده صدای باکیفیت‌تری بدهید.
  • XD : برای طراحی‌کردن رابطه کاربری وب‌سایت و اپلیکیشن از این ابزار کمک بگیرید.
  • Indesign : این ابزار ویژه صفحه‌آرایی مجلات و کتاب طراحی شده است.

خلاقیت

از دیگر مواردی که به آن می‌توان به خلاقیت و تفکر طراحی گرافیکی اشاره نمود که در مسیر یادگیری گرافیک ضروری است. برای تقویت‌کردن  این ویژگی‌ها باید زیاد تمرین کنید و  آثار هنرمندان مختلفی را مورد بررسی قرار دهید.

سخن نهایی

در این مقاله دنیای طراحی گرافیک را بررسی کردیم و به شما آموختیم که طراحی گرافیک چیست و چه کاربردی دارد. شاید شما هم دوست داشته باشید وارد این دنیا شوید و طرح‌های جالبی حلق کنید. پیش از هر چیزی باید این سؤال را از خودتان بپرسید که چقدر به خلاقیت و نوآوری و ایده‌پردازی  علاقه دارید؟ آیا در ذهن شما رنگ‌ها و اشکال معنی مختلفی دارند؟ شغل گرافیک به افراد دقیق و خلاق نیاز دارد. اگر این دو عنصر درون شما وجود دارند؛ پس می‌توانید وارد دنیای طراحی گرافیک بشوید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید