طراحی گرافیکی چیست

در حال حاضر طراحی گرافیکی در دنیای امروزه نقش بسزایی را ایفا کرده است و باعث شده است تا محیط اطراف ما جذابیت بیشتری از خود نشان دهد؛ که این جذابیت را مدیون طراحان خلاق و هنردوستی هستیم که تجربیات خود را با دنیای امروز ما به اشتراک گذاشته‌اند.

در این مطلب سعی می‌کنیم مفاهیم طراحی گرافیکی و اصطلاحات را به درستی برای شما شرح دهیم پس با اتوپیا همراه باشید.

طراحی گرافیکی از قدیم تا به الان

به صورت کلی یک طراح گرافیک می‌تواند از طریق عکس‌های جذاب، طرح‌های متنوع و کارهای هنری مخاطب را جذب کند. جالب است بدانید که طراحی گرافیک در زمان گذشته نیز وجود داشته است و مربوط به سالیان اخیر نمی‌باشد. اما خب با پیشرفت تکنولوژی جذابیت بیشتری از خود نشان داده است.

گرافیک از ریشه کلمه یونانی گرافیکوس گرفته شده است. به این معنی که گرافیک، نمایشی بصری است که روی یک سطح به نمایش گذاشته می‌شود مانند: دیوارها، کاغذها، صفحه نمایش کامپیوتر یا حتی یک سنگ و… که هدف از طراحی روی این سطوح نوعی اطلاع رسانی، چهره نگاری یا سرگرمی می‌باشد.

یک موسسه هنر گرافیکی در آمریکا به نام «AIGA»، بر این باور است که طراحی گرافیکی یک فرآیند خلاقانه می‌باشد که با آمیخته شدن تکنولوژی و هنر جلوه‌ای خاص را به وجود آورده است. یک طراح گرافیک همیشه سعی می‌کند با استفاده از ابزارهای موجود بهترین طرح را خلق کند تا پیامی را از فرستنده به مخاطب منتقل کند که ابزارهای اصلی در این بخش تصاویر جذاب و تایپوگرافی می‌باشد.

بخش های اصلی هنری طراحی گرافیکی

بخش های اصلی طراحی گرافیکی

هنرهای بصری

شامل المان‌هایی مانند عکاسی و تصویربرداری می‌شود.

تایپوگرافی

هنر یا فرآیند تنظیم، ترتیب بندی و یا طراحی حروف می‌شود.

صفحه آرایی

تنظیم المان‌های بصری در یک صفحه چاپ شده است.

رنگ

با انتخاب رنگ درست می‌توانید مفهوم خود را به مخاطبین منتقل کنید و تنها باید به خوبی درک کنید که برای چه کسی طراحی می‌کنید. چشم انسان می‌تواند بیش از ۱۰ میلیون رنگ متفاوت از قرمز گرفته تا بنفش را تشخیص بدهد.

این چند مورد از بخش‌های مهم طراحی گرافیکی محسوب می‌شوند و همانطور که گفتیم طراحی گرافیک مربوط به سالیان خیلی طولانی است.

اولین طرح های گرافیکی

از اولین طرح‌های گرافیکی در آن زمان می‌توان به نقاشی درون غارها اشاره کرد که قدمتی 15 هزار ساله دارند که به قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد. قطعا این نقاشی‌ها طراحی گرافیک نبوده است ولی کلیت کار یکی است؛ به این منظور که خطوط تصویری، نمادها و دست خط‌ها روی دیوارها به نمایش درآمده است تا منتقل کننده پیامی برای آیندگان باشد.

بیشتر بخوانید
موشن گرافیک چیست ؟

اولین ابزارها برای ساده سازی طراحی

ابزارهای طراحی گرافیک

یک سیاستمدار چینی به نام سایلون 105 سال قبل از میلاد مسیح نوعی کاغذ را اختراع کرد که با این اختراع کشیدن آثار هنری و نوشتن متون خیلی ساده‌تر شد. اما در سال 1405 بعد از میلاد یوهان گوتنبرگ دستگاه تایپ متحرک را ساخت تا دیگر لازم نباشد چیزی را به صورت دستی نوشت.

البته در سال 1920 شکل طراحی توسط یک خطاط و نقاش به نام ویلیام ادیسون دیگینز به وجود آمد و تا سال‌های بعد تکامل پیدا کرد. همچنین درباره هنر طراحی گرافیکی مقالاتی نوشته است. بد نیست بدانید که اصطلاح گرافیک اولین بار توسط دیگینز در سال 1992 گفته شد.

تحول در طراحی گرافیک

بعد از سال 1984 طراحی به سمت مدرنیته رفت چرا که اپل با اختراع ماشین کوچک خود به اسم مکینتاش طراحی گرافیک را به سمت و سویی دیگر سوق داد و بعد از مدتی طراحی با سرعت چشمگیری تکامل یافت. در نتیجه طراحی گرافیکی برای دیگران شناخته‌تر شد و افراد زیادی با این هنر آشنا شدند.

در دهه 1970 این حرفه به قدری اهمیت و رشد پیدا کرد که در نهایت طراحی گرافیکی به بخشی از دنیای تجارت پول بدل شد. تمام سازمان‌ها، موسسات، شرکت‌ها و حتی کسب و کارهای محلی و بسیار کوچک، خود را نیازمند یک هویت بصری دانستند. بنابراین طراحان گرافیک به تدریج جهت بازاریابی محصولات و خدمات و خلق تصاویر و زیبا‌سازی برند یک کسب و کار، به کار فراخوانده شدند.

تاثیر گرافیک در کسب و کارها

طراحی گرافیکی یکی از حوزه‌هایی است که دنیای امروزه تاثیر زیادی از آن می‌گیرد و کسب و کارهای زیادی را درگیر خود کرده است. به همین دلیل ساخت تصویرهای گرافیکی برای سایت‌ها، تیزرها، بنرها و… افراد علاقه‌مند به این حوزه را به سمت خود جذب می‌کند.
دنیای اطراف ما بدون طرح‌های گرافیکی، خطوط، رنگ و دیگر جلوه‌های بصری اصلا قابل تحمل نیست؛ برای چند ثانیه چشمان خود را ببندید و چنین دنیایی را تصور کنید، خیلی سخت و غیر قابل درک است.

تاثیر طراحی گرافیک در کسب و کار

طراحی گرافیکی در دنیای امروزه به قدری اهمیت پیدا کرده است که تمام شهرهای دنیا زیبایی خود را مدیون این طرح‌های جذاب هستند. حتی لوگوها، نام‌های تجاری برندها، مجله‌ها، روزنامه‌ها، کتاب‌ها، بیلبوردها، گرافیک وب‌سایت‌ها و… بدون طراحی گرافیکی خیلی برای مخاطب جذاب نیستند. چرا که طراحی گرافیک به دنیای ما هویت بصری می‌دهد و روی احساسات و ادراک انسان نیز تاثیر می‌گذارد.

بیشتر بخوانید
طراحی گرافیکی اینستاگرام

در نتیجه ارزش و اهمیت طراحی گرافیکی بسیار مهم‌تر از هر چیزی در دنیای امروزه است؛ اگر بخواهیم در مسیری که در پیش گرفته‌ایم موفق شویم. اگر فردی خود را یک طراح گرافیک می‌داند باید توانایی‌های بسیار بالایی در جذب مخاطب از طریق طرح‌های خود داشته باشد؛ چون بخش بزرگی از جوامع امروزی درگیر این طرح‌ها می‌باشند.

افرادی که به تازگی در این حوزه مشغول فعالیت شده‌اند لازم است بدانند که طراحی گرافیک نه تنها آسان نیست بلکه سختی‌ها و پیچیدگی‌های مخصوص خود را نیز دارد و یک حرفه ارزشمند به حساب می‌آید. یک طراح گرافیک با استفاده از تجربیات خود همیشه بهترین روش را برای انتقال پیام انتخاب می‌کند.

اگر بخواهیم طراحی گرافیکی را به یک سرگرمی تشبیه کنیم در واقع می‌توان این کار را انجام داد، چرا که لایه‌بندی و کنار هم چیدن المان‌ها و تصاویر شبیه به یک پازل است، با این تفاوت که ما هیچ تصویر آماده‌ای از طرح نهایی نداریم و این قدرت تخیل یک طراح است که زیباترین تصورها را از طرح نهایی به طراحی می‌دهد.

در هم آمیختن لایه‌ها، المان‌ها، متن‌ها و… مانند یک سرگرمی لذت بخش برای طراح گرافیکی است. سرگرمی ای که در آن به دنبال خلق یک زیبایی برای جهان اطرافش است.

یک طراح گرافیک باید به تصویر نظم و وضوح دهد یعنی کاری کند تا درک محتوای ساخته شده برای مخاطب ساده باشد تا مخاطب را جذب خود کند.

به روز بودن یک گرافیست

اهمیت به روز بودن در طراحی گرافیک

طراح گرافیک باید همیشه به روز باشد چرا که با پیشرفت تکنولوژی هر روزه مطالب جدید و جذابی وارد این حوزه می‌شود که اکثر کسب و کارها لازم میبینند تا از مطالب جدید و ترند برای رشد خود استفاده کنند. مطمئن باشید افرادی که در این حوزه کاری پیشرفت نداشته‌اند یا از دیگر رقبای خود عقب مانده‌اند مطابق با نیاز مشتری محتوا را نساخته‌اند یا در این حوزه به روز نبوده‌اند.

بیشتر بخوانید
کاربردی ترین اپلیکیشن های حذف پس زمینه

مراحل مورد نیاز برای تبدیل شدن به یک طراح گرافیک

برای این که یک طراح خوب باشید لازم است در راستای به دست آوردن مهارت‌های گرافیکی با فاکتورهایی آشنا باشید که در ادامه معرفی کرده‌ایم:

ادوبی (Adobe)

شرکت ادوبی در تولید نرم‌افزارهای گرافیکی در دنیا محبوبیت زیادی کسب کرده است. با یادگیری نرم‌افزارهای این شرکت به شکل کاربردی می‌توانید خیلی راحت طرح‌های گرافیکی خود را پیاده‌سازی کنید، انیمیشن بسازید و یا حتی فیلم تدوین کنید.
تعدادی از نرم‌افزارهایی که نیازمند یادگیری است را ادامه معرفی خواهیم کرد:

  • فوتوشاپ
  • ایلیستریتور
  • افترافکت
  • پریمیر
  • آدیشن
  • ایکس دی
  • ایندیزاین

علاقه‌مندان به کارهای گرافیکی می‌توانند با یادگیری این نرم‌افزارها به یک طراح گرافیکی خوب تبدیل شوند و در حوزه کاری گرافیک به دنبال کار باشند.

خلاقیت و ایده پردازی

خلاقیت در طراحی گرافیک

خلاقیت و ایده در پیاده‌سازی طرح‌های گرافیکی یکی از فاکتورهای مهم می‌باشد؛ هر گرافیست یا طراح بدون این‌ها تقریبا هیچ است. چرا که باید یک طراح، ذهنی خلاق و ایده‌پرداز داشته باشد تا جذابیت کار خود را به رخ بکشد تا مخاطب یا مشتری را جذب کند. اگر خیلی در حوزه گرافیک حرفه‌ای باشید می‌توانید در مشاغل طراحی گرافیکی پروژه‌های کاری خوبی برای خود پیدا کنید که در ادامه برخی از آن‌ها را معرفی کرده‌ایم.

  • طراح وب
  • طراح هویت و نام تجاری
  • طراح لوگو
  • طراح فلش
  • خلاقیت، هنرمندی
  • ویرایش عکس
  • فتوشاپ
  • صفحه آرایی

کلام پایانی

طراحی گرافیک از ابتدا تا به الان دستخوش تغییرات شگفت‌انگیزی بوده است و اگر می‌خواهید در این حوزه مشغول به فعالیت شوید همین الان باید شروع کنید و خود را به دیگر رقبایتان برسانید چرا که با پیشرفت روز افزون تکنولوژی این حوزه زمانی برای استراحت ندارد. همچنین متوجه شدیم که حوزه گرافیک چه تاثیر چشمگیری روی پیرامون ما دارد.

به علاوه با یکدیگر بررسی کردیم که چطور می‌شود یک طراح گرافیک خوب باشیم و راه‌های ورود به دنیای گرافیک را بازگو کردیم. شما را با شرکت ادوبی آشنا کردیم و نرم‌افزارهای این شرکت که کمک بسیاری در زمینه طراحی گرافیک می‌کند را به شما معرفی کردیم.

حرفه طراحی گرافیک را به صورت کامل معرفی کردیم و به ارزش‌های این کار پرداختیم. همچنین چطور تبدیل شدن به یک طراح گرافیک را به شما گفتیم. امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید.

به این صفحه امتیاز دهید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *