در دنیای دیجیتال هر گونه پیام و محتوای ویدیویی که به صورت متحرک تولید میشود را موشن میگویند. به کلمه موشن «Motion» در زبان فارسی پویا یعنی هر چیزی که دارای حرکت باشد گفته میشود. ساخت محتوای تصویری و انتقال آن تاثیر خوبی روی مخاطب دارد، چرا که در این روش محتوا به شکل جذابتر و در زمان کوتاهتری در ذهن مخاطب ذخیره میشود. موشنها به صورت آفلاین و آنلاین بر روی کامپیوتر، موبایل، وبسایتها و نرمافزارهایی که قادر به نمایش ویدیو هستند، نمایش داده میشود.
انواع موشن گرافیک ها
ویدیو رئال
ویدیوهایی که در فضای واقعی فیلمبرداری میشوند و حاوی اطلاعاتی هستند را ویدیو رئال میگوییم. در ساخت ویدیو رئال ها طرحهای گرافیکی کاربردی ندارند در صورتی که نقش اصلی در ساخت ویدیو رئال بر عهده فیلمبردار، صدابردار، صداگذاری و تدوینگر میباشد.
اینفو موشن
اینفو موشنها ویدیوهایی هستند که در آنها از تکنیک اینفوگرافیک برای انتقال محتوا استفاده میکنند. در واقع گرافیک و حرکت به گونهای استفاده میشود که بتوان از تکنیکهای اصلی اینفوگرافیک برای نمایش محتوا استفاده کرد.
ویدیو موشن
ویدیو موشن، به کارگیری هنر فیلمبرداری و گرافیک با یکدیگر میباشد. طرحهای جذاب گرافیکی که در ویدیو موشن به کار میروند برای نمایش اطلاعاتی هستند که در فیلمبرداری معمولی قابل نمایش نیستند.
استاپ موشن
یکی دیگر از راههای ساخت موشن، استاپ موشن است. در این روش از اشیا واقعی برای ساخت موشن استفاده میگردد؛ به این صورت که اشیا به شکل کم و جزیی حرکت داده میشوند و سپس عکسهای پشت سر هم از این حرکات گرفته میشود. بعد از این مرحله با استفاده از نرمافزارهای خاص از عکسها استفاده میشود تا حس حرکت را به نمایش بگذارد.
موشن گرافیک
به صورت کلی میتوان گفت که موشن گرافیک از 2 واژه «موشن و گرافیک» ساخته شده است. موشن گرافیک، یک طراحی جذاب گرافیکی میباشد که دارای حرکت است و در راستای انتقال پیام به مخاطب به شکل سادهتر ایجاد میگردد.
برای ساخت موشن گرافیک از تصاویر واقعی استفاده نمیشود؛ بنابراین برای طراحی عکسها از نرمافزارهایی مانند فتوشاپ «Photoshop» یا ایلستریتور «Illustrator» کمک میگیرند. جذابیتی که موشن گرافیک دارد باعث میشود مخاطب علاقهمندتر به دنبال کردن محتوای شما باشد. بنابراین فراموش نکنید که به کارگیری موشن گرافیک یکی از راههای دیده شدن در بازارهای دیجیتال محسوب میشود.
انیمیشن
یکی دیگر از طرحهای گرافیکی که برخلاف موشن گرافیک کارکتر محور است، انیمیشن میباشد. همچنین انیمیشنها دارای داستانی هستند و معمولا ژانر داستان این ویدیوها روانی، احساسی، فلسفی و شخصیتی میباشد. در حال حاضر مخاطبین شما استفاده از شبکههای اجتماعی را بیشتر میپسندند و به همین دلیل محتوای خوبی که از لحاظ گرافیکی جذاب است را دنبال میکنند. حتما شما هم موشنها را در قالب ویدیوهای تبلیغاتی و فیلمهای کوتاه در فضای مجازی مشاهده کردهاید.
در کل این نکته را در نظر داشته باشید که محتوای ویدیویی نسبت به قبل با استقبال بیشتری رو به رو است که قطعا نتیجه مطلوبتری نسبت به محتوای متنی خواهد داشت.
مزایا و کاربرد موشن گرافیک
برای ساخت یک کلیپ معمولا به دوربین، نورپردازی، صدابرداری و بازیگر سپس تدوین ویدیو نیاز است؛ اما در موشن گرافیک فقط تدوین و صداگذاری دارید و بقیه کارها توسط کامپیوتر انجام میشود، بنابراین خیلی از هزینهها در این زمینه کاهش مییابد. از طرفی موشن گرافیک یکی از محتواهای جذاب به حساب میآید.
کاربردهای موشن گرافیک
- ساخت تیزر تبلیغاتی
- ساخت انیمیشنهای دو بعدی
- معرفی محصول یا خدمات
- ایدههای تبلیغاتی
- معرفی برنامههای آموزشی
- و…
آشنایی با نرم افزارهای ساخت موشن گرافیک
برای ساخت وکتورهای گرافیکی متحرک، نرمافزارهای متنوع و زیادی وجود دارند که هر کدام از آنها ویژگیهای مختلفی دارند. کاربران با توجه به نیاز خود از هر کدام استفادههای مختلفی میکنند. از جمله این نرمافزارها عبارتند از:
- After Effects
- Premier
- Autodesk
- ۳DS Max
- Apple Motion
- Photoshop
- Final Cut pro
- Avid Xpress
البته برای ساخت موشن گرافیک توسط این نرمافزارها لازم است آموزشهایی را دیده باشید تا بتوانید آن چیزی که را میخواهید انجام دهید. اگر صاحب کسب و کاری هستید لازم است بدانید که تبلیغات در فضای آنلاین، به دلیل انتشار در شبکههای اجتماعی تاثیر بیشتری دارد و همچنین هزینهی کمتری را نیز به دنبال خواهد داشت.
اگر در گذشته فقط کسب و کارهای بزرگ میتوانستند از تبلیغات استفاده کنند، به لطف تکنولوژی امروزه در فضای مجازی، حتی کوچکترین کسب و کارها نیز میتوانند برای خود تبلیغاتی زیبا و جذاب بسازند و آن را در شبکههای مجازی منتشر کنند و درآمد خیلی خوبی را تجربه کنند.
در فضای آنلاین مهم نیست که کسب و کار شما چقدر بزرگ و شناخته شده است بلکه محتوایی که تولید میکنید باعث بهتر دیده شدن شما بین مخاطبین میشود. پس در نظر داشته باشید که هرچقدر محتوای جذاب و مفهومیتری تولید کنید با جلب توجه بیشتری نسبت به مخاطب مواجه خواهید شد؛ که در نتیجه باعث شناخت برند شما نیز میشود.
نکته مثبت دیگری که موشن گرافیک دارد این است که این محتوای تصویری برای تمام گروههای سنی اعم از کودک، نوجوان، بزرگسال و حتی کهنسال مناسب میباشد. علاوه بر آن منظور را میتواند به شکل بسیار جذاب و به صورت قابل فهم و آسان به مخاطب انتقال دهد و تاثیر خود را بر ذهن او بگذارد.
وب سایت های نمونه موشن گرافیک
وبسایت Motion Graphic
این وبسایت یک فضای آنلاین برای علاقهمندان به این رشته است که بتوانند کارهای خود را داخل این وبسایت به نمایش بگذارند؛ صدها نمونه کار زیبا و همچنین نمونههای موزیک ویدیو، فیلمهای کوتاه، تصاویر متحرک را میتوانید داخل این وبسایت مشاهده کنید.
وب سایت Art of the Title
نمونه کارهای طراحی تصاویر متحرک که برای فیلمها ساخته شده است نیز داخل این وبسایت نیز وجود دارند.
وب سایت Motion Graphics Served
یکی دیگر از وبسایتهایی است که میتوانید نمونه کارهای زیبایی را داخل آن مشاهده کنید، علاوه بر آن ببینید که از چه ابزارها و تکنیکهایی در طراحیها استفاده شده است تا برای طراحی کارهای خود ایده بگیرید.
رنگ شناسی در موشن گرافیک
هر طراح، به خصوص طراح موشن گرافیک، میبایست درک خوبی از رنگ شناسی داشته باشد. در اینجا بسیار مهم است این نکته را بدانید که رنگها چگونه حالتها و احساسات مختلف در مخاطب را تحت تاثیر قرار میدهند. پس لازم است گاهی اوقات شما ایدهها و احساساتتان را از طریق رنگها به مخاطب خود منتقل کنید. مثلا اگر شما درباره فصل پاییز میخواهید یک موشن گرافیک بسازید، رنگهای آبی، خاکستری و سفید به کار شما نمیآیند چون این رنگها باعث میشوند تا زمستان به نظر برسد.
شاید برای شما سوال پیش بیاید که فرق بین انیمیشن و موشن گرافیک چیست و آیا اصلا این دو اصطلاح با یکدیگر تفاوتی دارند یا نه!!
تفاوت انیمیشن و موشن گرافیک
انیمیشن بیشتر داستان محور است و محتوای خود را از طریق داستان به مخاطب انتقال میدهد در صورتی که موشن گرافیک تصویر محور است و المانهای بصری مانند: فرم، رنگ، بافت و حرکت را در برمیگیرد. در نتیجه موشن گرافیک معمولا تصویر محور است اما انیمیشن بیشتر شخصیت محور است.
انیمیشن معمولا به درگیر کردن روان، احساس فلسفی شخصیتها و پرسوناژها میپردازد اما موشن گرافیک بیشتر به جنبههای سمبولیک، تشریح رویدادها و فرآیندها میپردازد. به همین دلیل موشن گرافیک در صنعت تبلیغات و برندینگ بیشتر کاربرد دارد.
بازار کار موشن گرافیک
همانطور که اشاره کردیم در زمینه موشن گرافیک طرفداران بسیاری وجود دارد، اما کسب و کارهای زیادی نیز هستند که نیاز به یک طراح موشن گرافیک دارند. در حال حاضر بهترین راه تبلیغات و انتقال اطلاعات به مخاطب ساخت ویدیوهای خلاقانه و جذاب است.
[yasr_visitor_votes size=”medium”]
بدون دیدگاه